Bitcoin Nedir | Yatırımcılar için güvenilir bir liman mı?


Bitcoin Nedir?

Bitcoin nedir? sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Aslında kısaca dijital para pirimi olarak da tanımlayabiliriz. Merkezi bir sistemi olmayan ve kullanıcılar arasından direkt olarak para transferinin yapılmasını sağlayan bir para türüdür.

2008 yılında Satoshi Nakamoto isimli bir kişinin yayımlamış olduğu dokümanlarla hayatımıza giren, bir para birimidir. Bitcoin, ortaya çıktığı zamandan itibaren oldukça fazla talebi olan bir üründür. Bunu isteyen herkes, hiçbir ağa ya da kısıtlamaya takılmadan sahip olabilmektedir. 2008 yılında yayımlanan metin sayesinde, 2009 yılında halka karşı açık bir kullanım ağı oldu. Ortaya çıktığı andan itibaren çok fazla talep vardı. Ancak son zamanlarda Bitcoin’e olan ilgi azaldı. Peki, ama bunun sebebi nedir?

Bitcoin’in Avantajları Var Mı?

2009 yılından itibaren oldukça popüler olan ve dünyada hemen hemen herkes tarafından duyulan bu para biriminin birçok avantajı bulunmaktadır. Kullanım açısından avantajlarını şu şekilde belirtebiliriz:

  • Her şeyden önce çökme ve enflasyon riskine karşı koruma altındadır.
  • İzi sürülemez, çünkü anonimdir.
  • Basit ve güvenilir bir kullanım yapısı bulunmaktadır.
  • Bitcoin’e cüzdanlarınızın üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Normal bir para birimini üzerinde bu kadar kolay bir şekilde taşıyamazsınız. Ancak Bitcoin’in taşınması ve ulaşılması son derece kolaydı.
  • Bakiyeniz devlet tarafından bilinmez ve kontrol edilemez.

Bitcoin’in Dezavantajları Var mı?

Bu dijital para biriminin avantajları olduğu kadar dezavantajları da bulunmaktadır. En önemli dezavantajlarının başında, kara para aklama amacıyla kullanılabilmektedir.

Bitcoin üzerinde uzman sayılabilecek çok az kişi vardır. Bu da aslında kullanım alanlarının kısıtlanmasına ve Bitcoin hakkında her şeyin bilinmemesine sebep olur. Platform da bu sebeple darlaşmaktadır.

Blockchain Nedir Ne İşe Yarar

Son zamanlarda sıkça duyulan Blockchain nedir? sorusunu sizler için cevaplandırıyoruz. Blockchain aslında şifrelenmiş bir sistemdir. Bloklardan oluşan bir sistem düşünün. Buna blok Zinciri denilmektedir. Para transferi yapıldığında atılan her adım bu blokların birini oluşturmaktadır. Konuyu ilişkin kısa bir örnek vermek gerekirse, gönderilenin adı, gönderilen miktarın tutar 2 bloğu oluşturmaktadır. Transfer işlemi yapıldığı zaman bu bloklardan bir tanesi şifrelendiği gibi asla değiştirilemeyecektir. Bu bloklar ağ içerisinde herkese ulaştırılır.

Bitcoin sisteminin herhangi bir merkezinin olmamasına rağmen, sistemin işleyiş düzeni bu şekilde ilerlemektedir. Bloğun üzerinde yer alan bilgiler sadece 2 taraf aracılığıyla işlenebilmektedir. Genel olarak Blockchain sisteminin ne olduğu ve Bitcoin’in sisteminin nasıl işlediğini bu şekilde ifade edebiliriz.

Bitcoin Fiyatı Ne Kadar

Bitcoin fiyatları da Bitcoin ile ilgilenenler tarafından çok fazla sorulmaktadır. Fiyatların anlık olarak değişebileceğini belirtebiliriz. Ancak an itibariyle 1 Bitcoin’in 65.602,25 TL olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin transfer etmek istiyorsanız, onay almanız gerekecektir. Her bir onay işlemi de ortalama 10 dakika civarında sürmektedir. Toplam işlem ise 60 dakikada tamamlanacaktır. Bankacılık açısından düşündüğünüz zaman bu işlemin size uzun gelebileceğini belirtiyoruz. Ancak parayı ülke içinde değil de farklı ülkedeki banka hesaplarına aktaracaksanız 1 günden fazla işlem süresi olacaktır. Bitcoin transfer işlemleri yapıyorsanız, bu kriterlere dikkat etmeniz önemli olacaktır.

Toplam Kaç Tane Bitcoin Bulunuyor

Aslında bu soruya tam olarak cevap vermek mümkün değildir. Çünkü tedavülde toplamda 18,321,212.5 tane Bitcoin bulunmaktadır. Her yeni blok kazanıldığı zaman belirtilen sayı 10 dakikada bir değişecektir. Bu da Bitcoin sayılarının net olmadığını bizlere göstermektedir. Benzersiz bir yatırım aracılı olarak kullanılan Bitcoin’e talep her geçen gün daha da fazla artmaktadır. Sizler de Bitcoin’den payınızı almak ve bu sektörde ilerlemek istiyorsanız, Bitcoin hakkında bilinmesi gereken tüm noktaları öğrenmeniz gerekiyor. Ancak bu şekilde kazanç elde edebilirsiniz.

Bitcoin Nedir  ve Güvenli Mi?

Bitcoin’in bu kadar yaygın ve bilinen bir dijital para sisteminin olması, Bitcoin güvenli mi sorusunun sorulmasına sebep olmaktadır. Bu platform üzerinde yapacağınız her işlem tamamen şifrelenmektedir. Şifrelenen sistemler ise kayıt altına alınacaktır. Cüzdan ya da güvenlik bilgilerinizi kaybetmeniz veya da bilgisayarınızın hacklenmesi gibi kullanıcı hataları dışında herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Bu da Bitcoin’in teknik olarak güvenli olduğunu ortaya koymaktadır.

Aynı zamanda belirli bir merkezinin olmaması, , işlemler için farklı bilgisayarlardan onay alınması güvenli olduğunun kanıtıdır. Sizin haberiniz olmadan hiçbir gönderime ya da alıma izin verilmemektedir.

Alt coinler arasında bulunan ripple nedir ve litecoin nedir yazılarımızı okuyabilirsiniz.