Binance Singapur Lisansı İçin Başvuruda Bulundu!


Ticaret hacmine bakıldığında dünyanın en iyi vee n büyük kripto para birimi borsalarından birisi olan Binance, Singapur’da faaliyet göstermeye de resmi olarak yeşil ışık yakmayı planlıyor. Bu atak binance için ve kripto dünyası içinde oldukça büyük bir atak.

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg tarafından hazırlanmış olan bir raporun dediğine göre, şirketin CEO’su ve kurucu ortağı olan Changpeng “CZ” Zhao, bir röportajda Ocak ayının sonlarına doğru çıkarılmış yeni mevzuat uyarınca Singapur devletinin yetkililerine bir başvuruda bulunulmuş olduğunu ifade etti.

“Başvuruyu oldukça hızlı gönderdik. Binance’in Singapur kuruluşu yerel düzenleyicilerle yakın temas halindeydi ve her zaman açık fikirliydi ”dedi.

Changpeng "CZ" Zhao

Binance CEO

Binance Singapur Ne Zaman Açılacak

Güncellenmiş olan Ödeme Hizmetleri Yasası, dijital ödeme jetonu (DPT) hizmetleri olarak adlandırılan (Singapur’da ticaretini gerçekleştiren tüm kripto tabanlı işletmeleri ve borsaları kapsayan) işlemleri mevcut kara para aklama (AML) ve terörle mücadele (CTF) kuralları kapsamında değerlendiyor ne yazıkki.

Yasa uyarınca, kripto firmalarının öncesinde yetki alanında faaliyet göstermek için sisteme kayıt yaptırmaları. Daha sonra ise lisans almaları gerekmektedir.

Binance’ın Singapur’da zaten bir ofisi var, diye açıklıyor Bloomberg.

28 Ocak 2020 tarihi itibariyle, ödeme yasası mevcut hali hazırda bulunan kripto şirketlerine Singapur Para Otoritesine kayıt olmaları için tam bir ay süre verdi. Firmalar kaydolduktan sonra ise, ödeme kurumu lisanslarına takiben başvurmaları gereken altı aylık bir süre veriliyor.

Binance’in Singapur’a Açılması Kripto Piyasasını nasıl etkiler?

Bir zamanlar tamamen kripto para borsası olan Binance. Fiat ödeme ağ geçitlerinin eklenmesiyle son aylarda kullanıcı tabanını genişletmek için çalışmalar yapıyor. Geçen hafta İsrail ödeme işlemcisi Simplex ile sistmeine 15 kripto para daha ekledi. Ayrıca, küresel büyümeye yardımcı olmak için eski bir Uber yöneticisini de işe aldı. Bu sayede hem ağını hem teknolojisini geliştirmeye çalışıyor.

Singapur’un yeni rejimi, kripto firmalarının faaliyetlerini yüksek bir düzenleyici standartta yürütmek zorunda kalacaklarını ifade ederken. Aynı zamanda onlara meşruiyet ve resmi lisanslı yasal bir statü kazandırmayı amaçlıyor. Avustralya’daki en büyük kripto para borsalarından biri olan Independent Reserve, geçtiğimiz ay bunun Singapur’u geliştireceğini açıklaması “Singapurlu düzenleyiciler tarafından bir dizi olumlu hamle” olarak yorumlandı. Bakalım Binance Singapur kripto piyasası için nasıl bir etki yaratacak.